Woonboerderij Meerkerk

Je zou het niet zeggen maar onder deze schitterend verbouwde woning gaat toch echt een voormalige boerderij schuil. Het in 1886 door melkveehouder Van de Berg zeer solide gebouwde pand was de laatste jaren al woonboerderij en is nu grondig onder handen genomen door architect Joost Marchal en verbouwd door Mooi Wonen Geo Streefkerk.
Het resultaat mag er zijn.
Eigenaar en opdrachtgever is Wilbert Streefkerk, broer van Geo. Wilbert is financieel adviseur, investeerder en “best handig”. Wilbert kocht de woonboerderij om er zelf in te gaan wonen. Het pand is zeer groot en daarom gesplitst in twee woningen. Het deel voor het gezin van Wilbert is 1500m3 groot, heeft twee badkamers en 6 grote slaapkamers. De authentieke balken zijn overal in het zicht gelaten om recht te doen aan de oude boerderij.

Om zich niet “blut te stoken” is zeer goed naar het energieverbruik gekeken. De kap is bijvoorbeeld supergoed geïsoleerd, er zijn zonnepanelen en de houtkachel verwarmt via de c.v. het hele huis. De energiekosten zijn voor zo’n woning zeer laag: ca. 120 euro per maand.
Wilbert geeft zijn broer een 8,5. Samenwerken met zijn broer was geen probleem. Er was absoluut vertrouwen in dit toch wel ingewikkelde project met een uitzonderlijk korte bouwtijd. En door Corona was het nog niet zo zeker of de materialen op tijd zouden komen en konden de nieuwe regels wel worden nageleefd? Geo heeft het voor elkaar gekregen en is er ook blij mee; het geeft hem weer energie voor nieuwe projecten.

“samenwerken met m’n broer was geen enkel probleem”.

- Wilbert -